FIAT.auto.pl

Strona użytkowników i miłośników samochodów FIAT

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
Fiat Sedici
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Czy warto kupić Sedici x4 czy lepiej Suzuki SX4?

Czy warto kupić Sedici x4 czy lepiej Suzuki SX4? 2 lata, 2 mies. temu #7

• Franz
  • Oklaski: 0
Witam
jeśli ktoś jest posiadaczem Sedici x4 to bardzo proszę o opinie. Szczególnie co do jakości wykonania i spalania. Interesuje mnie jak zachowuje się 2 letni Fiat Sedici w porównaniu do Suzuki SX4. Czy zawieszenie nie siada? Czy plastiki nie trzeszczą? Ewentualnie wszelkie inne zalety i wady tych modeli.
Pozdrawiam

O:Czy warto kupić Sedici x4 czy lepiej Suzuki SX4? 2 lata, 2 mies. temu #9

• Inek
  • Oklaski: 0
Nie wiem jeśli chodzi o porównanie, ale zadziwiły mnie hamulce bębnowe z tyłu. Myślałem, że w takim aucie to już tylko tarcze

O:Czy warto kupić Sedici x4 czy lepiej Suzuki SX4? 2 lata, 2 mies. temu #13

Pewnie takie zamówił klient. Tylne hamulce tarczowe w Sedici są jak najbardziej dostępne.
Grzegorz

O:Czy warto kupić Sedici x4 czy lepiej Suzuki SX4? 2 lata, 2 mies. temu #16

• KING
  • Oklaski: 1
Moim zdaniem nie powinno to mieć znaczenia, oba samochody są składane w tej samej fabryce na Węgrzech i w zasadzie są jednakowe. Różnice mogą być minimalne w jakichś emblematach, logo - na jednym Fiat na drugim Suzuki. Lepiej zwróć uwagę na silnik jaki chcesz wybrać. Benzyniak 1.6 jest produkcji japońskiej, a diesel 1.9 produkcji Fiata. Fiatowski diesel Multijet jest całkiem dobrym wyborem.
Rozważ też mimo wszystko Fiata Bravo II bo jednak jest nieco większy
KING

O:Czy warto kupić Sedici x4 czy lepiej Suzuki SX4? 2 lata, 1 miesiąc temu #22

• Roman
Ja uważam, że jak najbardziej warto. Sedici to fajny samochód pół miejski, pół terenowy. Może z tym terenem nie należy przesadzać ale jakieś wycieczki po leśnych lub polnych drogach jak najbardziej, Sedici poradzi. Na bezdroża to jednak bym nie ryzykował. A co wybrać? Ja bym brał diesla, a znaczek nie ma dla mnie znaczenia. Większą renomę ma Suzuki ale to tylko kwestia znaczka na przedzie. Jak popatrzeć na allegro, to ceny Fiata Sedici są nawet wyższe niż Suzuki SX4.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.11 sekundy

Ankieta

Najładniejszy FIAT

Logowanie

Przegląd nowości

Podczas dni otwartych Fiata, które odbyły się w weekend 20-22 listopada 2009, w salonach dilerskich Fiata zaprezentowano nowe Punto Evo.

Fiat.auto.pl (c) 2009 by GZ
FIAT i jego logo oraz nazwy innych podmiotów, są ich zastrzeżonymi nazwami/znakami i są użyte jedynie w celach informacyjnych.