FIAT.auto.pl

Strona użytkowników i miłośników samochodów FIAT

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
Fiat Stilo
  • Strona:
  • 1

TEMAT: piszczenie hamulców - stilo 2002

piszczenie hamulców - stilo 2002 2 lata, 1 miesiąc temu #26

• Tomek
Od jakiegoś czasu dochodzą do moich uszu piski z hamulców. Szczególnie gdy jadę poza miasto w dłuższą trasę to prawie murowane, że po przejechaniu paru kilometrów zacznie coś popiskiwać z tyłu. W mieście jest lepiej, piski mnie nie dochodzą. Mechanik powiedział, że tarcze były zużyte i powstał rowek w którym klocek hamulcowy ocierał krawędziami o tarczę. Wymieniłem więc i tarcze i klocki ale efekt pisków (chyba z hamulców) dalej się pojawia. Co może byc przyczyną jeśli tarcze i klocki hamulcowe juz wymieniłem w moim fiacie?

O:piszczenie hamulców - stilo 2002 2 lata, 1 miesiąc temu #28

• Henryk
Tomek, niech mechanik sprawdzi tłoczki ściskające szczęki hamulcowe. One często się po prostu zacierają od brudu i pyłu i potem nie chcą odbijać stąd piszczy bo ocierają o tarcze hamulcowe. To się chyba daje łatwo naprawić, po prostu wyczyścić trzeba i nasmarować.

O:piszczenie hamulców - stilo 2002 2 lata, 1 miesiąc temu #37

• FIN
  • Oklaski: 0
Heniek ma rację, jak jeździsz po mieście i częściej pracujesz hamulcami to jakoś się rozchodzą i dlatego nie słyszysz nic, a na trasie może są zbyt zimne i przycięte nieco, wtedy szczęki nie odbijają i zahaczają o tarcze.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.10 sekundy

Ankieta

Najładniejszy FIAT

Logowanie

Przegląd nowości

FIAT.auto.pl to w zamierzeniu strona użytkowników i miłośników samochodów jak i całej marki FIAT. Znajdziecie tu ciekawe informacje, historię, kącik użytkowników, forum, na którym będzie można wymieniać poglądy i szukać wsparcia u innych użytkowników samochodów FIAT.

Fiat.auto.pl (c) 2009 by GZ
FIAT i jego logo oraz nazwy innych podmiotów, są ich zastrzeżonymi nazwami/znakami i są użyte jedynie w celach informacyjnych.